Εξετάσεις Ακτινολογικού Εργαστηρίου

Ψηφιακή Τρισδιάστατη (3D) Μαστογραφία με Τομοσύνθεση

3D Αυτόματο Σύστημα Υπερήχων Μαστού

Ψηφιακές Ακτινογραφίες

Υπέρηχοι, Triplex & Ελαστογραφία

Οστική Πυκνότητα & Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Τμήμα Μαστογραφικού Ελέγχου

Ο στόχος της προληπτικής εξέτασης μαστών είναι η αποκάλυψη του καρκίνου του μαστού πριν υπάρξουν κλινικά εμφανείς αλλοιώσεις όπως ψηλαφητό οζίδιο, έκκριμα από τη θηλή, δυσμορφία ή εξέλκωση.

Η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει ταχεία αντιμετώπιση  και μεγάλη πιθανότητα πλήρους ίασης.

Σήμερα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα η μαστογραφία θεωρείται η μέθοδος εκλογής για τον προληπτικό έλεγχο των ασυμπτωματικών γυναικών  άνω των 40 ετών. Σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, ο έλεγχος πρέπει να ξεκινάει με μαστογραφία σε ηλικία τουλάχιστον 10 χρόνια μικρότερη από την ηλικία που το συγγενικό πρόσωπο εμφάνισε την νόσο.

Η γυναίκα που προσέρχεται στο ιατρείο μας έχει τη δυνατότητα να εξεταστεί στον σύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατο (3D) μαστογράφο Senographe Pristina της GE Healthcare.

 

3D Αυτόματο σύστημα υπερήχων μαστού

Διαφορετική οπτική

3D Αυτόματο Σύστημα Υπερήχων Invenia™ ABUS 2.0 (GE HEALTCARE)

Η μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA τεχνολογία 3D υπερήχων για την ανίχνευση καρκίνου του μαστού σε γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό.

Ο διαγνωστικός σύμμαχος της μαστογραφίας

 

Όλοι οι μαστοί δεν είναι ίδιοι.

Το 40% περίπου των γυναικών έχουν πυκνό μαστικό ιστό. Το να έχει μια γυναίκα πυκνούς μαστούς είναι φυσιολογικό, σημαίνει  ότι ο μαστός σας περιέχει περισσότερο ιστό από ότι λίπος. 

Σε αυτές τις γυναίκες, η μαστογραφία από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για τον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες που έχουν πυκνούς μαστούς μπορεί να χρειάζονται περισσότερες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού εκτός από τη μαστογραφία.

 

Η πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές.

Στην μαστογραφία ο πυκνός ιστός και οι μάζες φαίνονται και οι δυο λευκοί, επομένως ένα ύποπτο εξόγκωμα μπορεί να κρύβεται σε πυκνό ιστό. Όταν ο πυκνός ιστός σαρώνεται με υπερήχους, ο ιστός εμφανίζεται λευκός και οι μάζες εμφανίζονται μαύρες – καθιστώντας τους πιο ευδιάκριτους. Η ύπαρξη πυκνού μαστικού ιστού μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού 4 έως 6 φορές. 

 

Πρέπει να υποβληθώ σε προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0;

Η προληπτική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού Invenia ABUS 2.0 έχει αναπτυχθεί ειδικά για να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίζουν τον καρκίνο που κρύβεται πίσω από τον πυκνό μαστικό ιστό και μπορεί να «χαθεί» σε μια απλή μαστογραφία.

Εάν έχετε πυκνό μαστικό ιστό, όπως το 40% των γυναικών στις ΗΠΑ, η προσθήκη της προληπτικής εξέτασης ABUS (Αυτοματοποιημένο σύστημα  υπερηχογραφήματος μαστών) μπορεί να αυξήσει την ανίχνευση καρκίνων.

 

Η εμπειρία της προληπτικής  εξέτασης Invenia ABUS 2.0

Από τη στιγμή που θα ξαπλώσετε στο τραπέζι της εξέτασης, θα συνειδητοποιήσετε ότι η προληπτική εξέταση ABUS 2.0 είναι τελείως διαφορετική από τη μαστογραφία. Απλώνεται μια στρώση γαλακτώματος στο στήθος σας και, στη συνέχεια, τοποθετείται σταθερά ένας σαρωτής στην περιοχή του στήθους σας για τη λήψη των εικόνων. Η εξέταση διαρκεί περίπου 15 λεπτά και δίνει στον γιατρό σας τη δυνατότητα να λάβει ευκρινείς τρισδιάστατες απεικονίσεις υπερήχων. Ο γιατρός αξιολογεί τις απεικονίσεις  του ABUS σε συνδυασμό με τη μαστογραφία σας.

 

Σε τι διαφέρει η εξέταση Invenia ABUS 2.0

Σε αντίθεση με τη δισδιάστατη ή τρισδιάστατη μαστογραφία, η οποία χρησιμοποιεί ακτινοβολία, η προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0 χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη δημιουργία τρισδιάστατων απεικονίσεων του μαστικού ιστού.

Η προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0, σε συνδυασμό με την προληπτική μαστογραφία, βοηθά στην καλύτερη αξιολόγηση του πυκνού μαστικού ιστού σας.

Ρωτήστε τον γιατρό σας εάν η προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0 ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.

 

 

Είστε < 40 ετών και δεν έχετε  αρχίσει ακόμη τον ετήσιο έλεγχο με μαστογραφία…

 • Έχετε κάποιο εύρημα που σας ανησυχεί ?
 • Χρειάζεστε έλεγχο ενώ θηλάζετε ή είστε έγκυος ?
 • Έχετε ενθέματα?
 • Απλά θέλετε προληπτικό έλεγχο μαστού πριν τα σαράντα?
 • Θέλεις να μην πάρεις καθόλου ακτινοβολία?

Η προληπτική εξέταση υπερήχων με Invenia ABUS 2.0  είναι για σας.

Χωρίς καθόλου ακτινοβολία χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη δημιουργία τρισδιάστατων απεικονίσεων, υψηλής ευκρίνειας, του μαστικού ιστού.

 

Ψηφιακή τρισδιάστατη (3D) μαστογραφία με τομοσύνθεση (DBT-DIGITAL BREAST TOMOSYNTHESIS)

Τι είναι η τομοσύνθεση

 • Η Τομοσύνθεση ή αλλιώς Τρισδιάστατη (3D) μαστογραφία με τομοσύνθεση είναι μία καινοτομία στην εντόπιση του καρκίνου του μαστού. Είναι μία νέα τεχνική, είναι η εξέλιξη της ψηφιακής (2D) μαστογραφίας και αποτελεί το παρόν και το μέλλον στην απεικόνιση του μαστού.
 • Μέχρι σήμερα η ακτινολογική απεικόνιση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού βασίστηκε στις δύο διαστάσεων (2D) τεχνολογίες. Την ψηφιοποιημένη-CR αναλογική μαστογραφία και την Ψηφιακή-DR μαστογραφία.
 • Παρά τη βελτίωση της ψηφιακής-DR μαστογραφίας, λόγω της βελτίωσης των ανιχνευτών νεότερης γενιάς, δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συμπροβολής ανατομικών στοιχείων που παρατηρείται κυρίως στους πυκνούς μαστούς.
 • Το φαινόμενο της συμπροβολής ευθύνεται τόσο για την απόκρυψη ύποπτων στοιχείων (ψευδώς αρνητική διάγνωση), όσο και για τη δημιουργία ύποπτων ψευδοεικόνων (ψευδώς θετική διάγνωση), με αποτέλεσμα 20-30% ή και περισσότεροι καρκίνοι του μαστού επικαλύπτονται ή διαφεύγουν της διάγνωσης.
 • Η ψηφιακή μαστογραφία με Τομοσύνθεση αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στη μαστογραφία. Οι λεπτές τομές μαστού στην απεικόνιση, «διαβάζονται» πλέον μια προς μια, ξεπερνώνταςτο πρόβλημα της συμπροβολής ανατομικών στοιχείων. Λαμβάνονταςαπίστευτης ευκρίνειας 3D-DBT εικόνες αποκαλύπτονται τα μυστικά του εσωτερικού του μαστού εν τη γενέσει τους.

Αποτέλεσμα:

 • Αυξάνεται σε ποσοστό  30-41% η ανίχνευση των διηθητικών μορφών καρκίνου του μαστού.
 • Έχουμε 80% μείωση στους συνιστώμενους επανελέγχους για περαιτέρω διερεύνηση ευρημάτων.
 • Καλύτερη πρόγνωση λόγω της πρώιμης διάγνωσης, μείωση των εξετάσεων επανελέγχου και μείωση του κόστους

 

Το ιατρείο μας επέλεξε τον πλέον σύγχρονο και καινοτόμο μαστογράφο 3D Senographe Pristina Digital Breast Tomosynthesis της GE Healthcare.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΑ

Στον μαστογράφο μας, η δόση ακτινοβολίας είναι ακριβώς η ίδια (isodose) με την ψηφιακή μαστογραφία. Επομένως  η 3D ψηφιακή μαστογραφία-γίνεται  σαν πρώτη εξέταση, στη μελέτη του μαστού και όχι σαν συμπληρωματική στην ψηφιακή μαστογραφία, με την χαμηλή δόση ακτινοβολίας που προσφέρει ο  συγκεκριμένος μαστογράφος.
Δείτε περισσότερα εδώ

 

 • Eίναι το μοναδικό εγκεκριμένο σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από τον Αμερικανικό Οργανισμό (FDA) για διενέργεια τομοσύνθεσης στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού (decision date 03/03/2017).
  Δείτε περισσότερα εδώ
 • Όλες οι άλλες τεχνολογίες τομοσύνθεσης εκπέμπουν τουλάχιστον διπλάσια ακτινοβολία. Αυτό διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου επειδή η σχέση δόσης ακτινοβολίας- βιολογικού κινδύνου είναι γραμμική.
  Δείτε περισσότερα εδώ
 • Ο χρόνος της εξέτασης είναι μικρότερος και επομένως μειώνεται ο χρόνος πίεσης στο μαστό.  Ειδικότερα, ο μαστογράφος του ιατρείου μας 3D Senographe Pristina της GE Healthcare, διαθέτει την πρώτη για τη βιομηχανία συσκευή ελεγχόμενης από την εξεταζόμενη συμπίεσης, ένα τηλεκοντρόλ που επιτρέπει στις γυναίκες να προσαρμόζουν το βαθμό συμπίεσης κάτω από την επίβλεψη του τεχνολόγου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η προσλαμβανόμενη  πίεση  και η δυσφορία που συχνά συνδέονται με τη μαστογραφία.
  Δείτε περισσότερα εδώ

 

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ είναι πλέον διαθέσιμη στην πρόληψη.

Δείτε περισσότερα στα παρακάτω links…

www3.gehealthcare.co.uk (1)

www3.gehealthcare.co.uk (2)

 

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

 • Πυκνότητα μαστών: Τι σημαίνει;

  Οι μαστοί αποτελούνται από λίπος και μαστικό ιστό. Ένας μαστός με περισσότερο ιστό από ότι λίπος θεωρείται πυκνός. Η πυκνότητα των μαστών προσδιορίζεται από τον ακτινολόγο, ο οποίος αναλύει τη μαστογραφία σας. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες πυκνότητας: A, B, Γ και Δ. Οι Γ και Δ θεωρούνται πυκνές.
  Ρωτήστε τον γιατρό σας για την πυκνότητά σας.
  Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει την πυκνότητα των μαστών της.

 • Μου έχουν πει ότι έχω πυκνό μαστικό ιστό. Τι σημαίνει αυτό;

  Οι μαστοί αποτελούνται από λίπος και μαστικό ιστό. Ορισμένες γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος απ‘ ό,τι μαστικό ιστό, ενώ άλλες το αντίστροφο. Όταν υπάρχει περισσότερος μαστικός ιστός, η μαστογραφία εμφανίζεται λευκή και θεωρείται πυκνή. Δεδομένου ότι οι μάζες και οι όζοι εμφανίζονται επίσης με λευκό χρώμα στη μαστογραφία, ένας όζος μπορεί να „κρυφτεί“ πίσω από τον πυκνό μαστικό ιστό. Ο πυκνός μαστικός ιστός συνδέεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

  Παρ‘ όλα αυτά, ο πυκνός μαστικός ιστός ΕΙΝΑΙ φυσιολογικό φαινόμενο. Είναι ένα χαρακτηριστικό του σώματός σας, όπως π.χ. τα πράσινα μάτια ή τα κόκκινα μαλλιά, και όχι κάτι που μπορείτε να  αλλάξετε με ευκολία. Ο πυκνός μαστικός ιστός είναι συχνό φαινόμενο, καθώς συναντάται στο 40% των γυναικών. Επειδή η μαστογραφία παρέχει περιορισμένη ορατότητα στις γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό, ο έλεγχος των πυκνών μαστών με υπερηχογράφημα, επιπροσθέτως της μαστογραφίας, μπορεί να βελτιώσει την πιθανότητα ανίχνευσης καρκίνου. 

  Πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με τους ατομικούς παράγοντες κινδύνου σας,  συμπεριλαμβανομένης της πυκνότητας των μαστών σας.

 • Ποια είναι η πυκνότητα των μαστών μου;

  Η πυκνότητα των μαστών προσδιορίζεται από τον ακτινολόγο, ο οποίος αναλύει τη μαστογραφία σας και ταξινομεί την  πυκνότητα σε μία από τέσσερις κατηγορίες: A, B, Γ ή Δ (βλ. παραπάνω). Ρωτήστε τον γιατρό σας για την πυκνότητα των μαστών σας. Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει. Τόσο ο πυκνός ιστός όσο και ο καρκίνος εμφανίζονται με λευκό χρώμα στη μαστογραφία. Μια προληπτική εξέταση Invenia ABUS 2.0 μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό κρυμμένων καρκίνων.

 • Το ακούτε συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σας έχουν πει ότι έχετε πυκνό μαστικό ιστό.

  Ο μαστός αποτελείται από λιπώδη και ινοαδενωματώδη ιστό.

  Ως πυκνός μαστικός ιστός ορίζεται η παρουσία υψηλότερου ποσοστού ινοαδενωματώδους ιστού στους μαστούς σας. Εάντο ποσοστό του ινοαδενωματώδους ιστού των μαστών σας υπερβαίνει το 50%, τότε οι μαστοί σας θεωρούνται «πυκνοί».

  Η ευαισθησία της μαστογραφίας είναι σημαντικά μειωμένη στις γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό.  Επιπλέον, οι γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό διατρέχουν 4-6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με τις γυναίκες που έχουν μικρό ποσοστό ινοαδενωματώδους ιστού στους μαστούς τους.

 • Μήπως ψάχνουμε ψύλλο στ‘ άχυρα;

  Μπορεί να έχετε ακούσει ότι ο εντοπισμός του καρκίνου σε πυκνό μαστικό ιστό είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στ‘ άχυρα.

  Αυτή η παρομοίωση περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο γιατί ο πυκνός μαστικό ιστός μπορεί να αποκρύψει τον καρκίνο του μαστού. Σε μια μαστογραφία με ακτίνες Χ, τόσο ο πυκνός μαστικός ιστός όσο και ο καρκίνος εμφανίζονται με λευκό χρώμα. Συνεπώς, στη μαστογραφία, ο καρκίνος μπορεί να κρυφτεί εύκολα στο φόντο του πυκνού μαστικού ιστού, καθώς και τα δύο αυτά στοιχεία εμφανίζονται λευκά. Αντίθετα, μια λευκή μάζα (καρκίνος) μπορεί να εντοπιστεί εύκολα στον λιπώδη ιστό, ο οποίος είναι γκρι.

 • Δεν αισθάνομαι πυκνούς τους μαστούς μου, άρα μάλλον δεν έχω πυκνό μαστικό ιστό, σωστά;

  Η πυκνότητα των μαστών δεν προσδιορίζεται με ψηλάφηση ή από την εμφάνιση των μαστών κατά την εξέταση, αλλά μόνο μέσω της μαστογραφίας. Ο ακτινολόγος αξιολογεί τη μαστική πυκνότητα στο πλαίσιο της ερμηνείας της μαστογραφίας σας.

 • Το πρόβλημα του πυκνού μαστικού ιστού δεν αφορά μόνο τις νεαρές γυναίκες;

  Σε γενικές γραμμές, είναι αλήθεια ότι οι νεότερες γυναίκες συνήθως έχουν πυκνότερο μαστικό ιστό και στις περισσότερες γυναίκες ο αδενικός μαστικός ιστός αντικαθίσταται από λιπώδη με την πάροδο των χρόνων. Ωστόσο, 74% των γυναικών στην ηλικία των 40, 57% στην ηλικία των 50, 44% στην ηλικία των 60 και 36% στην ηλικία των 70 έχουν πυκνό μαστικό ιστό.

 • Αυτό σημαίνει ότι έχω κάποιο πρόβλημα;

  ΟΧΙ, το φαινόμενο του πυκνού μαστικού ιστού είναι φυσιολογικό. Είναι ένα χαρακτηριστικό του σώματός σας. Το 40% περίπου των γυναικών έχουν πυκνό μαστικό ιστό.

 • Πώς μπορώ να σταματήσω να έχω πυκνό μαστικό ιστό;

  Ο πυκνός μαστικός ιστός είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό, όπως τόσα άλλα του σώματός σας. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το αλλάξετε ή να το βελτιώσετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προνοείτε, να παρακολουθείτε την υγεία των μαστών σας και να κατανοήσετε τους παράγοντες κινδύνου.

 • Τι ισχύει για την ψηφιακή μαστογραφία; Έχω ακούσει ότι είναι καλύτερη για τον πυκνό μαστικό ιστό.

  Η ψηφιακή μαστογραφία έχει αποδειχθεί περισσότερο αποτελεσματική στις προ- και περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό. Ωστόσο, ακόμα και η ψηφιακή μαστογραφία έχει σημαντικούς περιορισμούς όσον αφορά τον πυκνό μαστικό ιστό.

 • Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να κάνω μαστογραφίες;

  Η μαστογραφία εξακολουθεί να αποτελεί τον «χρυσό κανόνα». Οι επιπρόσθετες μέθοδοι απεικόνισης λειτουργούν συμπληρωματικά προς τη μαστογραφία και δεν την αντικαθιστούν. Εάν ο γιατρός σας σάς συστήσει να κάνετε υπερηχογράφημα μαστού, αυτή η εξέταση δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα. Ωστόσο, μια γυναίκα με πυκνό μαστικό ιστό μπορεί να μη χρειάζεται επ‘ άπειρον συμπληρωματικές απεικονιστικές εξετάσεις, εάν η πυκνότητα του μαστού της αλλάξει και γίνει περισσότερο λιπώδης.

 • Γρήγορα στοιχεία για την πυκνότητα των μαστών

  1. Ο πυκνός μαστικός ιστός προκαλεί ένα φαινόμενο απόκρυψης καθιστώντας δύσκολη για τους ακτινολόγους την αποτελεσματική ανάλυση της μαστογραφίας σας (όπως ο εντοπισμός ενός σύννεφου σε έναν συννεφιασμένο ουρανό).

  2. Αυτό είναι φυσιολογικό! Το 40% των γυναικών έχουν πυκνούς μαστούς.

  3. Ο πυκνός μαστός αυξάνει τη συχνότητα του καρκίνου 4-6 φορές

  4. Πρέπει να συνεχίσετε να υποβάλλεστε σε μαστογραφία. Είναι ο μόνος τρόπος να δείτε αν έχετε πυκνούς μαστούς.

  5. Η συμπληρωματική προληπτική εξέταση με αυτοματοποιημένο σύστημα υπερηχογραφήματος μαστών (ABUS) έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε σχέση με τη μαστογραφία σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς.

 

Ελαστογραφία μαστού

Είναι η τεχνική υπερήχων που σε συνδυασμό με την εικόνα υψηλής ευκρίνειας της ψηφιακής  2D μαστογραφίας ή της 3D μαστογραφίας με τομοσύνθεση μας βοηθά να ξεχωρίσουμε αν μία βλάβη είναι σκληρή, συνεπώς ύποπτη και χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο ή μαλακή και συνεπώς καλοήθης που χρειάζεται επανεξέταση μετά από λίγους μήνες.

 

Υπέρηχοι μαστού

 • Το υπερηχογράφημα μαστού αποτελεί μία διαγνωστική μέθοδο ακίνδυνη που μπορεί να επαναλαμβάνεται συχνά, καθώς δεν έχει ακτινοβολία, έχει χαμηλό κόστος, είναι ανώδυνη, γρήγορη με άμεσα αποτελέσματα.
 • Περιλαμβάνει τόσο τον έλεγχο αμφοτέρων των μαστών όσο και των μασχαλιαίων χωρών για διερεύνηση ύπαρξης λεμφαδένων.
 • Διενεργείται συμπληρωματικά της ψηφιακής μαστογραφίας, με ή χωρίς μαστογραφικά ευρήματα και σαν πρώτη απεικόνιση σε γυναίκες μικρής ηλικίας (<40 ετών) οι οποίες δεν υποβάλλονται ετησίως σε μαστογραφία.

Σε συνδυασμό με την 3D μαστογραφία και την ελαστογραφία ανιχνεύει το 95% των μη ψηλαφητών καρκίνων.

 

Οδηγίες προετοιμασίας

O μαστογραφικός έλεγχος πρέπει να γίνεται κατά την 2η έως  τη 10η ημέρα του καταμήνιου κύκλου.

Εάν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης πρέπει να αναβληθεί η εξέταση.

Την ημέρα της εξέτασης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν λοσιόν, κρέμες σώματος ή πούδρες διότι αυτά περιέχουν πολύ μικρούς κόκκους που μπορεί να εμφανιστούν στην εικόνα και να μιμηθούν παθολογικά ευρήματα.

Καλό είναι να προσκομισθούν οι προηγούμενες διερευνητικές εξετάσεις μαστού  εάν δεν έχουν γίνει στο ιατρείο  μας.  Στην περίπτωση που έχουν διενεργηθεί εδώ το ψηφιακό  αρχείο  διατηρούμε για 10 χρόνια.

Για τις εξετάσεις μαστογραφικού ελέγχου απαιτείται ραντεβού. Προγραμματίστε έγκαιρα τον έλεγχό σας, για να βρεθεί το κατάλληλο ραντεβού.

Οι  ιατροί  και το επιστημονικό μας προσωπικό είναι πάντα στην διάθεσή σας για την εκτέλεση των εξετάσεων και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σας.